Monday, May 14, 2012

Salátaleves (vega, palágyi)

vega-salataleves
A korábbi salátaleves kapcsán bennem maradt az (íz)érzés, hogy én biz ettem már levest salátából. Nem tévedtem. Mama is készített salátalevest gyerekkoromban. Hús ugyan nem jár bele, ez egy egyszerű habart változat, 'hagymás zsírral' berántva.

A salátaleveleket meg kell sózni és kis ideig állni hagyni, hogy épp csak összeessen. Majd vízben feltenni főni, amikor kellő puhaságú tejfellel és kevés liszttel behabarni. Vegül kevés borssal és illatos hagymás zsírral ízesíteni, helyett!, én olívaolajon pirítottam meg a hagymát, majd pirospaprikával fűszereztem, és ez került a levesbe.

Tálaláskor kevés ecettel savanyítható, ha nem elég savanyú a tejfeltől. Jó étvágyat!

4 comments:

trollanyu said...

Szeretem a saláta levest, ellentétben a családdal. Nálunk nagyon sokszor volt tejfölös szalonnás párolt saláta, az is isteni.

Gerdi said...

Édesanyám is főzött salátalevest, szerettem is. De az enyémek nem eszik meg, így elmaradt.

Süne said...

én még ugyan nem ettem de kipróbálom mielőtt minden salátátám elmegy magba.

Anazar said...

Trollanyu, tejfölös-szalonnásan, párolva remekül hangzik!

Gerdi, készíts csak a magad kedvére ;-))

Süne, kár lenne kihagyni :-)