Pirított kókuszreszelékkel ízesített zabpehelykrém
Hozzávalók:
1/3 csésze zabpehely
2 ek. kókuszreszelék
1 csapott ek. szezámmag
1 bő csésze tej
2-3 ek. tejszín
csipet só
1 tk. nyírfacukor
A zabpelyhet egy nyeles lábasba tettem és 4-5 percig, közepes lángon pirítottam. Nem kell, hogy színt kapjon, elég ha csak egy-két szem egy árnyalattal sötétedik. Lehúztam a tűzről, hagytam egy kicsit kihűlni, majd felöntöttem a tejjel, beletettem a csipet sót és fedő alatt 5-7 percig pihentettem.
Közben a kókuszreszeléket szárazon, alacsony lángon világosra pirítottam. Hagytam teljesen kihűlni. A szezámmaggal is hasonlóan jártam el.
A megázott zabpelyhet visszatettem a tűzre, hozzátettem a tejszínt meg a nyírfacukrot (xylitol), és készre főztem. Lehúztam a tűzről, belekevertem a pirított kókuszreszeléket és a szezámmagot, majd fedővel letakartam és 5 percet állni hagytam.
A pihentetés után átkavartam. Az üvegtál aljára felkockázott szamócát szórtam, rákanalaztam a pirított zabkását, majd egy szép szeletelt eperrel díszítettem. Jó étvágyat!
Ebből a mennyiségből egy nagy vagy két kisebb adag jön ki.
Ebből a mennyiségből egy nagy vagy két kisebb adag jön ki.
Tipp: Hozzávaló: zabpehely, Epres-tejszínes tejberizs;
3 comments:
De jo otlet ez a piritgatas!
Egy nagy adagban pont tökéletes lesz! Köszönöm szépen:))
Magdi, remek ízt kölcsönöz a pirított kókusz meg szezámmag ;-)
Emi, úgy jó, ha van belőle bőven!
Post a Comment