Gazdag szaftos csirkemell csíkok tejszínes spenótban
A (nem túl vékonyan) felcsíkozott csirkemellet 1-2 ek. olívaolajon és egy nagy fej vékonyra felszeletelt vöröshagymán világosra pirítottam. Zúzott fokhagymával, őrölt fűszerköménnyel, Vega-Mix-szel, csipet frissen reszelt szerecsendióval és sóval meg frissen őrölt borssal fűszereztem.
Kevés tejjel felöntöttem, 5-10 percig finoman gyöngyöztettem, majd beletettem az átmosott, lecsepegtetett friss spenótleveleket, és miután összeesett (2-3 perc) kevés tejszínnel utánaöntöttem, finoman átforrt és már tálaltam is. Illatos, pergős grecskával kínáltam.
Spenót tipp:
Spenótkrémleves, Zöld borscs, Spenótos csirke, Lazac spenóttal,
Grillezett csirkemell spenótágyon, Spenótos rakott lazac,
Spenótos-ricottás gombócok, Spenótos gnocchi, Spenótos burgonyasaláta,
Lazac-spenót-brie en croute, Spenótos burenica, Zeljanica;
5 comments:
Olyan finomakat készítesz mindig :) Ez is nagyon bejön nekem :)
Kipróbálandók közé elmentve! :-) Nagyon jól néz ki!
Ez kell nekem:) mindig a kedvenceimet főződ, ez nem ér:)
De finomat főztél!!!
Vikvi, köszönöm :-)
Teller-cake, köszönöm. Nagyon finom, feldobja a spenót, karaktert ad!
Trollanyu, örülök, ha a kedvedben járhatok ;-))
Vicuska, köszönöm!
Post a Comment