Tuesday, May 22, 2012

Csirkemell spenótban

chicken-breast-in-spinach-sauce
Gazdag szaftos csirkemell csíkok tejszínes spenótban

A (nem túl vékonyan) felcsíkozott csirkemellet 1-2 ek. olívaolajon és egy nagy fej vékonyra felszeletelt vöröshagymán világosra pirítottam. Zúzott fokhagymával, őrölt fűszerköménnyel, Vega-Mix-szel, csipet frissen reszelt szerecsendióval és sóval meg frissen őrölt borssal fűszereztem.

Kevés tejjel felöntöttem, 5-10 percig finoman gyöngyöztettem, majd beletettem az átmosott, lecsepegtetett friss spenótleveleket, és miután összeesett (2-3 perc) kevés tejszínnel utánaöntöttem, finoman átforrt és már tálaltam is. Illatos, pergős grecskával kínáltam.

freshly-cooked-aromatic-buckwheat
Spenót tipp:
Spenótkrémleves, Zöld borscs, Spenótos csirke, Lazac spenóttal,
Grillezett csirkemell spenótágyon, Spenótos rakott lazac,
Spenótos-ricottás gombócok, Spenótos gnocchi, Spenótos burgonyasaláta,
Lazac-spenót-brie en croute, Spenótos burenica, Zeljanica;

5 comments:

Vikvi said...

Olyan finomakat készítesz mindig :) Ez is nagyon bejön nekem :)

teller-cake said...

Kipróbálandók közé elmentve! :-) Nagyon jól néz ki!

trollanyu said...

Ez kell nekem:) mindig a kedvenceimet főződ, ez nem ér:)

Vicuska said...

De finomat főztél!!!

Anazar said...

Vikvi, köszönöm :-)

Teller-cake, köszönöm. Nagyon finom, feldobja a spenót, karaktert ad!

Trollanyu, örülök, ha a kedvedben járhatok ;-))

Vicuska, köszönöm!