Zellerszárral, vöröshagymával dúsított krémes édeskukorica
Hozzávalók:
1 fej vöröshagyma
4-5 db zellerszár
350 g csemegekukorica (sweet corn)
kevés só és frissen őrölt bors
1 csapott tk. Vega-Mix
2-3 csipet chilipehely (chilli flakes)
A vöröshagymát felkockáztam, a zellerszárat felszeleteltem, majd 1 ek. olívaolajjal fedő alatt 5-7 percig puhítottam. Meghintettem kevés Vega-Mix-szel, chilipehellyel, enyhén sóztam, borsoztam, és felöntöttem kevés vízzel.
Alacsony lángon 5-6 percig finoman gyöngyöztettem, majd beletettem a lecsepegtetett kukoricát, és felöntöttem annyi vízzel, hogy bő ujjnyira ellepje. Fedővel félig letakarva további 5 percig főztem, majd lehúztam a tűzől és botmixerrel krémesítettem.
Tipp: Krémes csemegekukorica leves, Mexikói melegszendvicskrém;
2 comments:
Nagyon szeretem a krémes kukoricát, nagyon csúcs ez a leves:) A család kedvéért én csirkével szoktam, de nagyon ritkán készíteni.
Trollanyu, a csirkemelles kínai kukoricaleves nagyon is ínyemre való ;-))
Post a Comment