Tuesday, May 17, 2011

Summer berry frozen yogurt

summer-berry-frozen-yogurt
Úgy készítettem, mint a Jeges málnakrém-et (szintén főzés és fagylaltgép nélkül), a különbség csak a joghurt és a vegyes gyümölcs.

Hozzávalók: 350 g fagyasztott málna, szeder, fekete és piros ribiszke, 3 dl joghurt, 3 dl tejszín, 3 ek. méz.

A fagyos vegyes gyümölcsöt (pár szemet félretettem) elektromos aprítóval pépesítettem, majd hozzáadtam a mézet és a joghurtot. Krémesre kevertem. Végül a kemény habbá vert tejszínt is beleforgattam a joghurtos-mézes gyümölcsbe. Fagyasztást tűrő műanyag edénybe öntöttem és betettem a fagyasztóba. Fél óra elteltével villával átkevertem, majd egy újabb fél óra után ismét áttörtem, végül 2-3 órát fagyasztottam. Gombócoztam és a félretett fagyott szemekkel tálaltam. Friss, gyümölcsös, joghurtos. Főzés és fagylaltgép nélkül.

pink-berry-frozen-yogurt

9 comments:

Kati said...

Szívesen elfogadnék egy gombóccal most belőle.

Éva said...

Nagyon jól néz ki, szinte érezni a hűsítő kisugárzását a fagyott gyümölcsöktől!

egycsipet said...

Remekül néz ki! :))

Anazar said...

Kati, szívesen meg is kínálnálak belőle ;-)

Köszönöm Éva.

Köszönöm egycsipet.

Ditta said...

Én is beállok a sorba!:-),nagyon szép!

Gizi said...

Nagyon csalogató ez a fagyi, és a színe csodálatos!!! Viszem is a receptet magammal.:)

Anazar said...

Ditta köszönöm :-)

Gizi, vigyed csak és majd számolj be, hogy ízlett.

Hoffmann Erika said...

Nagyon jol nez ki, megennem!:) Foleg ebben a forro dublini idoben ;P

Anazar said...

Tudod, itt nem az számít, hogy hány fok van, hanem hogy mit mutat a kalendár. Május = Nyár. Elő a flipfloppal. Elő a fagyival :-D)))