Úgy készítettem, mint a Jeges málnakrém-et (szintén főzés és fagylaltgép nélkül), a különbség csak a joghurt és a vegyes gyümölcs.
Hozzávalók: 350 g fagyasztott málna, szeder, fekete és piros ribiszke, 3 dl joghurt, 3 dl tejszín, 3 ek. méz.
A fagyos vegyes gyümölcsöt (pár szemet félretettem) elektromos aprítóval pépesítettem, majd hozzáadtam a mézet és a joghurtot. Krémesre kevertem. Végül a kemény habbá vert tejszínt is beleforgattam a joghurtos-mézes gyümölcsbe. Fagyasztást tűrő műanyag edénybe öntöttem és betettem a fagyasztóba. Fél óra elteltével villával átkevertem, majd egy újabb fél óra után ismét áttörtem, végül 2-3 órát fagyasztottam. Gombócoztam és a félretett fagyott szemekkel tálaltam. Friss, gyümölcsös, joghurtos. Főzés és fagylaltgép nélkül.
Hozzávalók: 350 g fagyasztott málna, szeder, fekete és piros ribiszke, 3 dl joghurt, 3 dl tejszín, 3 ek. méz.
A fagyos vegyes gyümölcsöt (pár szemet félretettem) elektromos aprítóval pépesítettem, majd hozzáadtam a mézet és a joghurtot. Krémesre kevertem. Végül a kemény habbá vert tejszínt is beleforgattam a joghurtos-mézes gyümölcsbe. Fagyasztást tűrő műanyag edénybe öntöttem és betettem a fagyasztóba. Fél óra elteltével villával átkevertem, majd egy újabb fél óra után ismét áttörtem, végül 2-3 órát fagyasztottam. Gombócoztam és a félretett fagyott szemekkel tálaltam. Friss, gyümölcsös, joghurtos. Főzés és fagylaltgép nélkül.
9 comments:
Szívesen elfogadnék egy gombóccal most belőle.
Nagyon jól néz ki, szinte érezni a hűsítő kisugárzását a fagyott gyümölcsöktől!
Remekül néz ki! :))
Kati, szívesen meg is kínálnálak belőle ;-)
Köszönöm Éva.
Köszönöm egycsipet.
Én is beállok a sorba!:-),nagyon szép!
Nagyon csalogató ez a fagyi, és a színe csodálatos!!! Viszem is a receptet magammal.:)
Ditta köszönöm :-)
Gizi, vigyed csak és majd számolj be, hogy ízlett.
Nagyon jol nez ki, megennem!:) Foleg ebben a forro dublini idoben ;P
Tudod, itt nem az számít, hogy hány fok van, hanem hogy mit mutat a kalendár. Május = Nyár. Elő a flipfloppal. Elő a fagyival :-D)))
Post a Comment