Harmadik variáció csalánra, a paszternákos változat után most spenóttal gazdagítva, mégpedig felesben. Az ír csalánleves kapcsán Aleda említette, hogy ő fele-felében készíti. Kíváncsi lettem hát mit ad hozzá a spenót. A korábbi krumplis alap helyett pedig karfiolt használtam.
Egy vékonyra szeletelt közepes hagymát kevés vajon megfonnyasztottam, hozzáadtam a rózsáira szedett, kis fej karfiolt, Vega-Mix-szel fűszereztem és vízzel felöntöttem. Amikor a karfiol már megpuhult, hozzáadtam a csalánt és a spenótot is, és par-cely-vel ízesítettem. Öt percet főztem, majd turmixoltam. Kockára vágott főtt tojással tálaltam.
Egy vékonyra szeletelt közepes hagymát kevés vajon megfonnyasztottam, hozzáadtam a rózsáira szedett, kis fej karfiolt, Vega-Mix-szel fűszereztem és vízzel felöntöttem. Amikor a karfiol már megpuhult, hozzáadtam a csalánt és a spenótot is, és par-cely-vel ízesítettem. Öt percet főztem, majd turmixoltam. Kockára vágott főtt tojással tálaltam.
5 comments:
Like!:) Hol lehet csalant kapni???
Jó ötlet bele a karfiol.Az idén sehogy sem akar összejönni nekem,ha van csalánom,nincs spenótom és fordítva.De még remélek benne,nagyon szeretem.
Köszönöm Ercsi. A csalánt a szombatonkénti Temple Bar Organic Market-en veszem Mc Nally-éktől (Cow's Lane).
Aleda, addig ki tudod próbáni a csalánt magában, amíg nem lesz spenótod ;-) A karfiollal meg úgy voltam, hogy ne legyen már mindig krumpli az alap, a karfiol is viszonylag egy semleges íz, meg is felelt a célnak.
Szerencsére nálunk a csalán terem:)
Ha nem akarjuk, akkor is:)) Már többször gondoltam, ki kellene próbálni, milyen. A spenótot, a sóskát is nagyon szeretjük, sőt a salátafőzeléket, salátalevest, akkor ez is ízleni fog - szerintem:)
Én még sosem ettem salátafőzeléket vagy salátalevest!!
Post a Comment