Saturday, May 14, 2011

Póréhagymás csalánleves

nettle-and-leek-soup
Hozzávalók: 1 nagy zacskó csalán, 1 nagyobb fej vöröshagyma, 2 szép szál póréhagyma, 1-2 gerezd fokhagyma, Vega-Mix, kevés vaj és sajt.

A vékonyra szeletelt vöröshagymát kevés vajon megfonnyasztottam, hozzáadtam a felkarikázott, átöblített póréhagymát és finomra aprított fokhagymát. Pár percig pároltam, majd meghintettem Vega-Mix-szel. Felöntöttem vízzel, enyhén sóstam, majd lassú tűzön 8-10 percig főztem. Hozzáadtam az átmosott csalánt. Öt percig finoman gyöngyöztettem, majd botmixerrel pürésítettem. Pár félretett karika póréhagymával és finomra reszelt érlelt Cheddar sajttal tálaltam.

Tipp: Ír csalánleves, Csalán paszternákkal, Csalán spenóttal

No comments: