Wednesday, May 18, 2011

Rizses tejcsokoládé (Pionir)

Pionir-milk-chocolate-with-rice
Az 1917-ben alapított, kezdetben családi vállalkozásként működő, majd 1946-tól államosított szabadkai Pionir csokoládégyár (jelenleg három is van: Subotica, Zemun, Paraćin) széles választéka (csokoládé, keménycukorka, tejkaramella, gumicukor, muzli-szelet, banánhab, mézeskalács, keksz, ostya, kenyér-chips, cereal, flips) közül a rizses csokoládé a favorit. Kedvelem még a banánhabot, a mézes szíveket (Medeno Srce), a flips-szet és a négercsók jellegű (ostya-hab-csokoládé) desszertjüket (ez utóbbit nem tudom, hogy gyártják-e még, karton-dobozkában volt, talán négy, egyenként színes fém-papírba csomagolva).

6 comments:

marisz57 said...

Szabadka tőlünk egy ugrásra van, a 70-80-as években rendszeresen jártunk ki vásárolni. Rizses csokit mi is mindig hoztunk, meg fügedzsemmel töltött csokis szíveket. Imádtam!

családi tűzhely said...

Az ostya-hab-csokoládé triót Manchmellow-nak hívják és Húsvétkor, amikor Szeribánban jártunk, minden ABC-ben lehetett kapni. Én a Medeno Srce-ért vagyok oda.

Anazar said...

Azok a csokis szívek marisz57, nagyon, nagyon finomak voltak.

családi tűzhely, igen, igen, Munchmallow, de az is lehet, sőt inkább valószínű, hogy nem a Pionir boltjában vettem, hanem a mellette lévő abc-ben, mert látom, hogy Jaffa márkanév alatt fut.

m.k. said...

Szabadkán élek, a Pionics csokigyár 5 percnyire -- na jó --7-8 percnyire--van tőlünk. Reggelente gyakran érezni a Medeno srce gyártás finom illatát. Édes illatok szállnak a levegőben, s mindig kiérezni, ha Medeno srce készül, mert a fűszerezés utolérhetetlen.

Anazar said...

Mint Dublinban a 'készül a Guinness' illat :-D)))

Remek lehet Medeno srce-re ébredni!!

Anonymous said...

Mivel a Milka már nem fog többé pattogócukros csokit gyártani
Szerintem meg kellene próbálnia a Pionírnak pattogós cukorral töltött tejes csokit gyártani.
Én nagyon szeretném és szerintem mások is. :D :)