Az 1917-ben alapított, kezdetben családi vállalkozásként működő, majd 1946-tól államosított szabadkai Pionir csokoládégyár (jelenleg három is van: Subotica, Zemun, Paraćin) széles választéka (csokoládé, keménycukorka, tejkaramella, gumicukor, muzli-szelet, banánhab, mézeskalács, keksz, ostya, kenyér-chips, cereal, flips) közül a rizses csokoládé a favorit. Kedvelem még a banánhabot, a mézes szíveket (Medeno Srce), a flips-szet és a négercsók jellegű (ostya-hab-csokoládé) desszertjüket (ez utóbbit nem tudom, hogy gyártják-e még, karton-dobozkában volt, talán négy, egyenként színes fém-papírba csomagolva).
Wednesday, May 18, 2011
Rizses tejcsokoládé (Pionir)
Posted by
Anazar
Labels:
csokoládé,
édes,
jugoszláv ízek,
rizs,
szerb konyha
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
6 comments:
Szabadka tőlünk egy ugrásra van, a 70-80-as években rendszeresen jártunk ki vásárolni. Rizses csokit mi is mindig hoztunk, meg fügedzsemmel töltött csokis szíveket. Imádtam!
Az ostya-hab-csokoládé triót Manchmellow-nak hívják és Húsvétkor, amikor Szeribánban jártunk, minden ABC-ben lehetett kapni. Én a Medeno Srce-ért vagyok oda.
Azok a csokis szívek marisz57, nagyon, nagyon finomak voltak.
családi tűzhely, igen, igen, Munchmallow, de az is lehet, sőt inkább valószínű, hogy nem a Pionir boltjában vettem, hanem a mellette lévő abc-ben, mert látom, hogy Jaffa márkanév alatt fut.
Szabadkán élek, a Pionics csokigyár 5 percnyire -- na jó --7-8 percnyire--van tőlünk. Reggelente gyakran érezni a Medeno srce gyártás finom illatát. Édes illatok szállnak a levegőben, s mindig kiérezni, ha Medeno srce készül, mert a fűszerezés utolérhetetlen.
Mint Dublinban a 'készül a Guinness' illat :-D)))
Remek lehet Medeno srce-re ébredni!!
Mivel a Milka már nem fog többé pattogócukros csokit gyártani
Szerintem meg kellene próbálnia a Pionírnak pattogós cukorral töltött tejes csokit gyártani.
Én nagyon szeretném és szerintem mások is. :D :)
Post a Comment