Az ír/angol tehéntúró (cottage cheese) sokkal levesebb. Rugalmas, kisebb-nagyobb labdácskákkal tarkított savanykás tejtermék tulajdonképpen. Idő kellett hozzá, amíg megszoktam, de ma már jobban kedvelem, mint a korábban ismert száraz változatot.
Persze mama házi tehéntúrója továbbra is az etalon. Képes voltam egy hűtés túrót egymagam eleszegetni. Felszeleteltem, megsóztam, és el is fogyott. Tudom, trükközni kell a forrázásnál, nehogy száraz legyen, de híg se, hogy a rongyban maradjon. Persze mama ránézésre tudta, hogy az aludttejnek hány perc kell. Én még nem próbálkoztam vele. Bolti tejből amúgy sem sok értelme van nekilátni.
Elégedett vagyok a jelenlegi bolti túróval. Ízre nagyon finom. A hungarocell labdácskákkal is kibékültem már, elektromos aprítóval krémesítem vagy beleengedem a botmixert és máris kiváló túrógombóc alapanyag, burekhez viszont úgy jobb, ahogy van, darabosan.
Persze mama házi tehéntúrója továbbra is az etalon. Képes voltam egy hűtés túrót egymagam eleszegetni. Felszeleteltem, megsóztam, és el is fogyott. Tudom, trükközni kell a forrázásnál, nehogy száraz legyen, de híg se, hogy a rongyban maradjon. Persze mama ránézésre tudta, hogy az aludttejnek hány perc kell. Én még nem próbálkoztam vele. Bolti tejből amúgy sem sok értelme van nekilátni.
Elégedett vagyok a jelenlegi bolti túróval. Ízre nagyon finom. A hungarocell labdácskákkal is kibékültem már, elektromos aprítóval krémesítem vagy beleengedem a botmixert és máris kiváló túrógombóc alapanyag, burekhez viszont úgy jobb, ahogy van, darabosan.
3 comments:
Aztamindenét,de guszta!!! Mindjárt belenyalok a képernyőbe:)
Nagyon érdekes, ezért szeretem olvasni a blogodat, mert mindig beszámolsz valami érdekességről, amit mi itt nem ismerünk.
Aleda, vigyázz, vissza ne nyaljon ;-))
Kati, örülök, hogy érdekesnek és érdemesnek találod a posztjaimat =)
Post a Comment