Wednesday, March 14, 2012

Chilis garnéla zöld szójababbal

prawn-and-green-soybean-snack
Tüzes, chilis, héjában pirult garnéla üde, zöld szójababbal

A fagyasztott garnélát 2-3 percre forrásban lévő vízbe dobtam, majd leszűrtem, hideg vízzel átöblítettem és alaposan lecsepegtettem.

Egy vastag aljú serpenyőt felhevítettem. Rádobtam a lecsepegtetett garnélát, megcsorgattam kevés olívaolajjal, meghintettem vékony fokhagymaszeletekkel, friss chilikarikákkal, átforgattam, hagytam pirulni.

Lehúztam a tűzről, rátördeltem egy kisebb kocka vajat, rátettem egy fedőt és 4-5 percig pihenni hagytam.

Közben a fagyasztott, hüvelyes, zöld szójababot 3-4 percre lobogó vízbe dobtam, majd a még élénkzöld színű hüvelyeket hideg vízbe kiszedtem, leszűrtem, lecsepegtettem.

A garnéláról leszedtem a héját, a szójababot kiszedtem a hüvelyéből, nagy szemű sóval meghintettem és még langyosan tálaltam.

chili-prawn-edamame-snack
Tipp: Edamame, Fokhagymás-petrezselymes garnéla,
Garnélanyárs tengeri alga ágyon, Garnélás párolt spenót,
Ebi raisukaree, Ebi kare lomen, Királygarnélás sült rizs,
Chilis-gyömbéres tészta királygarnélával;

2 comments:

Emi said...

Szóval szójabab a neve ennek a szuper zöldségnek:)) Így tanul az ember:)

Anazar said...

Emi, ázsiai boltokban az 'edamame' név alatt találod ;-)