Monday, May 23, 2011

Cottage cheese

cottage-cheese-natural
Az ír/angol tehéntúró (cottage cheese) sokkal levesebb. Rugalmas, kisebb-nagyobb labdácskákkal tarkított savanykás tejtermék tulajdonképpen. Idő kellett hozzá, amíg megszoktam, de ma már jobban kedvelem, mint a korábban ismert száraz változatot.

Persze mama házi tehéntúrója továbbra is az etalon. Képes voltam egy hűtés túrót egymagam eleszegetni. Felszeleteltem, megsóztam, és el is fogyott. Tudom, trükközni kell a forrázásnál, nehogy száraz legyen, de híg se, hogy a rongyban maradjon. Persze mama ránézésre tudta, hogy az aludttejnek hány perc kell. Én még nem próbálkoztam vele. Bolti tejből amúgy sem sok értelme van nekilátni.

Elégedett vagyok a jelenlegi bolti túróval. Ízre nagyon finom. A hungarocell labdácskákkal is kibékültem már, elektromos aprítóval krémesítem vagy beleengedem a botmixert és máris kiváló túrógombóc alapanyag, burekhez viszont úgy jobb, ahogy van, darabosan.

creamed-cottage-cheese

3 comments:

Adél said...

Aztamindenét,de guszta!!! Mindjárt belenyalok a képernyőbe:)

Kati said...

Nagyon érdekes, ezért szeretem olvasni a blogodat, mert mindig beszámolsz valami érdekességről, amit mi itt nem ismerünk.

Anazar said...

Aleda, vigyázz, vissza ne nyaljon ;-))

Kati, örülök, hogy érdekesnek és érdemesnek találod a posztjaimat =)