Wednesday, May 11, 2011

Ropogós spárgasaláta

crunchy asparagus salad
Hozzávalók: zöldborsó, sárgarépa, karfiol, spárgacsúcs, joghurt, angol mustár, Cheddar sajt, mizuna.

A spárgát és (pár rózsa) karfiolt két-három percre forrásban lévő, enyhén sós vízbe dobtam, majd hideg vízzel átöblítettem, lecsepegtettem. A borsóval is hasonlóan jártam el. A megtisztított sárgarepát hámozóval felcsíkoztam/szeleteltem.

A mustárt (1-2 tk.) és a joghurtot összekevertem, enyhén megborsoztam, és finomra reszelt Cheddar sajtot adtam hozzá.

A ropogós zöldségeket tányérra halmoztam. Mustáros-sajtos joghurtot és mizuna zöldet kínátam mellé.

[i] A zöldségeket össze is keverhetjük a joghurtos alappal:

asparagus-yogurt-mustard-salad

5 comments:

Citromhab said...

A mizunáról még életemben nem hallottam, ez valami zöldségféle?

Anazar said...

Citromhab, a mizunát én is csak tavaly óta ismerem. A következő neveken fut még: mustár zöldje, levél mustár, japán Mustár, japán zöld. A mizuna japán megnevezés erre a zöldre. Friss, fűszeres, enyhén borsos, pikáns, zöld íze van. A rucolával szokam váltogatni, mivel hasonló karakterű.

(a kép bal felső sarkában látható)

Citromhab said...

Köszönöm, mindig tanul az ember lánya valamit:-)

Erika said...

Jol nez ki, kicsit olyan mint egy Posh franciasali:)

Anazar said...

flanszos flanszia :-D))