Thursday, May 19, 2011

Sajtos-köményes tallérok

salty-cheese-caraway-seed
Hozzávalók: 250-275 g liszt*, 125 g vaj, 100 ml tejföl, 1 db tojás, 15 g élesztő, egy-két csipet tengeri só, Cheddar sajt, köménymag.

Az élesztőt kevés langyos tejben (víz is megteszi) egy csipet cukorral felfuttattam. Az átszitált lisztet enyhén sóztam, majd beledolgoztam a puha vajat. A morzsás tésztához adtam a tejfölt, a tojást és az élesztőt. Sima tésztává gyúrtam.

Kinyújtottam (5-7 mm), leszórtam finomra reszelt Cheddar sajttal és meghintettem köménymaggal, és kiszaggattam (a sajt alá meg is lehet kenni tejjel vagy tejföllel). 180 °C-ra előmelegített sütőben aranysárgára sütöttem.

[*] A liszt mennyisége attól függ, hogy mennyi tejben/vízben futtatom fel az élesztőt és hogy mekkora a tojás. A 250 g-ot érdemes beletenni, a maradékkal meg finomítani a tészta állagán miután összeáll.

Tipp: Snidlinges tallérok, Sajtos-köményes stangli

5 comments:

Kati said...

Ínycsiklandó, szeretem az ilyen sós-sajtos-köménymagos sütiket.

Eszter said...

Ezt nagyon szeretném.

Anazar said...

Kati, Eszter köszönöm.

Gizi said...

Nekem is nagyon tetszik a recept, és jó lenne pár darab belőle reggelire, mert olyan guszta.:)

Anazar said...

Köszönöm Gizi.