Friday, May 27, 2011

Szezámmag fagylalt

whole-sesame-seed-ice-cream
Hozzávalók: 250 ml tej, 170 ml tejszín, 2 ek. barna cukor, 6 ek. pirított szezámmag, 1 db tojás.

A tejet, a tejszínt (double cream) és az egészben hagyott pirított fehér szezámmagot egy nyeles lábasba öntöttem. Hozzáadtam egy evőkanál cukrot és felforraltam. Lehúztam a tűzről és folyamatos kevergetés mellett belecsorgattam a maradék cukorral habosra kevert tojást, majd 8-10 percig főztem. Miután kihűlt műanyag tálba töltöttem és betettem a fagyasztóba. Fél óra múlva átkevertem, újabb fél óra múlva ismét, végül egy újabb fél óra elteltével megint áttörtem, hogy szép krémes maradjon. Két-három óra fagyasztás után gombócoztam. Mogyoróra emlékeztető ízvilágú.

Tipp: Japán fekete szezámos fagylalt itt

11 comments:

Vicuska said...

Szezámmagimádó lévén- ezt ki fogom próbálni, köszönöm!

Vicuska said...

Ez amúgy szimpatikusabb látványra, mint a fekete szezámos :)

Anazar said...

Vicuska, ajánlom!, de nem mondom, hogy melegen :-D)), majd számolj be.

Egyébként férjnek jobban ízlett, mint a fekete. Nekem inkább a fekete szezámmagos tetszett ;-)

Adél said...

Én ilyet nem hallottam még,de megkóstolnám.

Anazar said...

Aleda, szívesen megkínállak, ha szereted a mogyorós ízvilágot, csak ajánlani tudom ;-)

Éva said...

Nagyon jól mutat, guszta, még nem hallottam ilyenről, de szívesen megkóstolnám!

Anazar said...

Éva, téged is szívesen várlak egy kóstolóra ;-)

Kata said...

Wow!!!! szuper ötlet, feltétlenül kipróbálom, köszike!:)))

Anazar said...

Kata, örülök, hogy tetszik, kíváncsian várom :-)

szepyke said...

Miért nem engedted ki a kommentemet?

Anazar said...

szepyke, a reklámok a 'SPAM folder'-ben végzik, sajnálom