Monday, May 16, 2011

Tojásos sóskaleves

sorrel-soup-with-egg
Egy nagyobb fej vékonyra szeletelt vöröshagymát kevés vajon puhára pároltam, majd hozzáadtam egy gerezd finomra aprított fokhagymát, meghintettem Vega-Mix-szel és felöntöttem vízzel. Enyhén sóztam. Beletettem az átmosott, száráról letépkedett sóskát, megvártam míg összeesett, majd belecsorgattam két felvert tojást. Két-három percig finoman főztem. Közben elkészítettem a rántást. Kevés lisztet szárazon világosra pirítottam, hideg vízzel krémesítettem és a leveshez adtam. Átforrt és tálaltam is.

4 comments:

Kati said...

Nagyon finom lehetett, mi is készítünk sóska levest füstölt hússal.

Anazar said...

Ú, füstölt hússal lehet még csak az igazi!!

Adél said...

Imádom ezeket a zöld leveseket.Bármiből:)

Anazar said...

Nagy kedvenc, és ráadásul pillanatok alatt kész!! R kevés kömény is tesz a tányérjába ;-)