Thursday, April 12, 2012

Krémes paradicsomleves (vegán)

rich-creamy-tomato-soup
Gazdag zöldséges alappal készült sűrű paradicsomleves

A (nagy kedvenc) vöröshagyma-zellerszár-póréhagyma trió mint levesalap remekül vizsgázik bármilyen levesnek is szánjam alapjául. Finom, ízletes, intenzív, de mégsem domináns, hagyja érvényesülni a fő összetevőt. Ezúttal egy könnyű, gyors paradicsomleves készült.

Hozzávalók:
1 nagy fej vöröshagyma
5-6 db zellerszár
2-3 vékonyabb szál póréhagyma
1-2 gerezd fokhagyma
1 tk. Vega-Mix
szárított oregánó
szárított petrezselyemzöld
só, frissen őrölt bors
400 ml olasz sűrű paradicsomlé


soup-base-veg-onion-celery-leek
A vöröshagymát nagyobb kockákra vágtam, a zellerszárat felszeleteltem, a póréhagymát pedig felkarikáztam, és 1 ek. olívaolajon, fedő alatt megpuhítottam. Miután összeesett felöntöttem annyi vízzel, hogy egyujjnyira ellepje. Fűszereztem: fokhagyma, kevés Vega-Mix, só, bors, szárított oregánó és petrezselyemzöld, majd lassú tűzöz 10-15 percet gyöngyöztettem.

Félrehúztam, botmixerrel krémesítettem, és hozzáöntöttem a szép sűrű paradicsomlevet, majd visszatettem a tűzre 5-6 percre, hogy átforrjon. Forrón tálaltam. Fokhagymás pirítóst kínáltam hozzá.

Tipp: Spenótkrémleves, Tüzes sütőtökleves, Krémes bableves,
Sült paprika-paradicsom-hagyma krémleves

2 comments:

Hobbychef said...

Guszta és finom ez a póréhagymával és zellerszárral kombinált, oreganoval ízesített krémes paradicsomleves. Ez olyan mediterrán ízvilágot ad neki.

Anazar said...

Hobbychef, köszönöm.