Monday, July 15, 2013

Carrot Cake

carrot_cake
Teljes kiőrlésű, xylitollal édesített répatorta

Kell hozzá:
175 g tönkölybúzaliszt (teljes kiőrlésű)
1 tk. sütőpor, 1 csipet fahéj, 1 csipet só
175 ml szőlőmagolaj
175 g reszelt sárgarépa
95 g dió, durvára törve
3 db tojás
3 csapott ek. nyírfacukor (xylitol)

+ mandulaforgács, a tetejére

A lisztet elkevertem a sóval, sütőporral, fahéjjal. Az olajat és a tojást simára kevertem, hozzáadtam a nyírfacukrot, majd belekevertem a (nagy lyukú reszelőn) lereszelt sárgarépát. Hozzáadtam a tört diót, majd kevesével adagoltam hozzá a lisztkeveréket.

Egy csatos tortaformát (18 cm Ø) kibéleltem sütőpapírral, beleöntöttem a tésztát, megszórtam mandulaforgáccsal, és lazán letakartam sütőpapírral (hogy ne kapja meg a mandulát túl korán). 180 °C-ra előmelegített sütőbe toltam, tűpróbáig, bő fél órára. Kivettem, és rácson hagytam teljesen kihűlni.

Tipp: Répatorta petit; Sárgabarackos torta; Duplándiós; Banános mákos;
Ananászos kukoricatorta; Victoria sponge cake;

3 comments:

Kati said...

Fincsi egészséges süti:)

HajniZoli said...

Tetszik ez a süti! Elérhető hozzávalókból készült, egészséges.

Tiffanylda said...

Nálunk nagyon menő!:)