A már (!!!) szeptemberben induló karácsonyi hajrának egy pozitív pontja van, a korán polcokra kerülő Christmas Pudding. Öt évvel ezelőtt még azt sem tudtam, hogy létezik, most meg már elképzelhetetlen egy-egy karácsonyi szezon nélküle. Tömör, de gyönyör! Ugyan még csak október van, nem tudtunk ellenállni neki, tesztelni kell, ugye, az ideit is. Egészen biztos, hogy elfogy még pár darab karácsonyig =)
Kóstoltunk már Dunnes Stores-osat, meg gluténmenteset a Fallon-ból, az előbbi íztelen, az utóbbi meg borzalmas utóízű volt. A M&S Christmas Pudding-jában még nem csalódtunk, épp olyan ízű amilyennek szeretjük.
A karácsonyi puding tálalópartnere a brandy cream vagy butter, vagyis brandy-vel ízesített tejszín vagy vajas krém. Ebből is többfélét kóstoltunk már. A M&S-ben legalább 2-3 féle vaj és ugyanennyi tejszínkrém kapható. A vajas túl tömény, a tejszínesből is az egyik túl rémisztő az összetevői alapján, ami ízlik, az pedig túl drága. Így arra gondoltam, elkészítem a krémet én magam. R tekintete aggódóan leste a mozdulatot, amikor a tavalyi kedvenc brandy cream helyett egy sima tejszínt (double cream) tettem a kosárba.
A puding 'készítés' mindig csapatmunka. R mikrózza és flambírozza, én a krémet készítem elő, jelen esetben el.
A tejszínt kemény habbá vertem, majd tettem bele 2 ek. mézet (általában porcukorral készítik) és 2 ek. rumot (itt brandy, whiskey vagy konyak szokott szerepelni), átforgattam és készen is lett az alkoholos krém. R tesztelte, majd a szája hatalmas vigyorra nyúlt.
A papír és celofán csomagolás eltávolítás után a puding filmjét meg kell szúrkálni (villával tökéletes), majd két percig mikrózni a legmagasabb teljesítményen, két percig állni hagyni, majd újabb egy percig mikrózni és ismét két percig pihentetni. Ezek után lehúzható a film. Óvatosan egy serpenyőbe borítani, megütögetni, hogy mindenütt elengedje az edényt, majd égetett szesszel meglocsolni és meggyújtani.
Még melegen szeletelni és a frissen keszült tejszínnel tálalni. A rumos-mézes tejszín ráolvad a meleg pudingra, a puding felissza. Bő két hónap múlva karácsony!
Kóstoltunk már Dunnes Stores-osat, meg gluténmenteset a Fallon-ból, az előbbi íztelen, az utóbbi meg borzalmas utóízű volt. A M&S Christmas Pudding-jában még nem csalódtunk, épp olyan ízű amilyennek szeretjük.
A karácsonyi puding tálalópartnere a brandy cream vagy butter, vagyis brandy-vel ízesített tejszín vagy vajas krém. Ebből is többfélét kóstoltunk már. A M&S-ben legalább 2-3 féle vaj és ugyanennyi tejszínkrém kapható. A vajas túl tömény, a tejszínesből is az egyik túl rémisztő az összetevői alapján, ami ízlik, az pedig túl drága. Így arra gondoltam, elkészítem a krémet én magam. R tekintete aggódóan leste a mozdulatot, amikor a tavalyi kedvenc brandy cream helyett egy sima tejszínt (double cream) tettem a kosárba.
A puding 'készítés' mindig csapatmunka. R mikrózza és flambírozza, én a krémet készítem elő, jelen esetben el.
A tejszínt kemény habbá vertem, majd tettem bele 2 ek. mézet (általában porcukorral készítik) és 2 ek. rumot (itt brandy, whiskey vagy konyak szokott szerepelni), átforgattam és készen is lett az alkoholos krém. R tesztelte, majd a szája hatalmas vigyorra nyúlt.
A papír és celofán csomagolás eltávolítás után a puding filmjét meg kell szúrkálni (villával tökéletes), majd két percig mikrózni a legmagasabb teljesítményen, két percig állni hagyni, majd újabb egy percig mikrózni és ismét két percig pihentetni. Ezek után lehúzható a film. Óvatosan egy serpenyőbe borítani, megütögetni, hogy mindenütt elengedje az edényt, majd égetett szesszel meglocsolni és meggyújtani.
Még melegen szeletelni és a frissen keszült tejszínnel tálalni. A rumos-mézes tejszín ráolvad a meleg pudingra, a puding felissza. Bő két hónap múlva karácsony!
2 comments:
Szívesen megkóstolnám
Szívesen megkínálnálak
Post a Comment