Az ötezer éve étlapunkon szereplő zabkása, angolul porridge, remekül karbantartja az emésztőrendszert. Készülhet vízzel, tejjel, sósan (ahogy a skótok) vagy édesen (itt és itt). Fél csésze zabpelyhet bő egy csésze vízben, egy csipet sóval megfőztem, gojibogyóval tálaltam.
Betti, nem fogod megbánni! Ha vízzel készíted (én így jobban szeretem) állagra nyúlósabb (egy csésze zabpehely, másfél csésze víz, csipet só), ha tejjel, akkor inkabb a megszokott és talán már meg is unt tejbegríz, tejberizs reggeliket teheti változatosabbá.
Egyeseknek mindegy, hogy mit tömnek a hasukba, ha éhesek.
Én szeretem kényeztetni az ízlelőbimbókat, rabul ejteni az orrot, és a szemnek is örömet okozni. Látvány, illat, íz - festmény, zene, vers. Főzni jó! Enni még jobb!!
3 comments:
Bizony, nagyon egészséges és még finom is. :-)))
Ráveszem magam és megcsinálom. Annyi helyen olvastam már róla, de még nem vitt rá a lélek:)) Betti
Gabriella, de még milyen!
Betti, nem fogod megbánni! Ha vízzel készíted (én így jobban szeretem) állagra nyúlósabb (egy csésze zabpehely, másfél csésze víz, csipet só), ha tejjel, akkor inkabb a megszokott és talán már meg is unt tejbegríz, tejberizs reggeliket teheti változatosabbá.
Post a Comment