Az ötezer éve étlapunkon szereplő zabkása, angolul porridge, remekül karbantartja az emésztőrendszert. Készülhet vízzel, tejjel, sósan (ahogy a skótok) vagy édesen (itt és itt).
Fél csésze zabpelyhet bő egy csésze vízben, egy csipet sóval megfőztem, gojibogyóval tálaltam.
Friday, October 22, 2010
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
3 comments:
Bizony, nagyon egészséges és még finom is. :-)))
Ráveszem magam és megcsinálom. Annyi helyen olvastam már róla, de még nem vitt rá a lélek:)) Betti
Gabriella, de még milyen!
Betti, nem fogod megbánni! Ha vízzel készíted (én így jobban szeretem) állagra nyúlósabb (egy csésze zabpehely, másfél csésze víz, csipet só), ha tejjel, akkor inkabb a megszokott és talán már meg is unt tejbegríz, tejberizs reggeliket teheti változatosabbá.
Post a Comment