Saturday, October 23, 2010

Kedvenc Reggelik (6) Fokhagymás pirítós

garlic-toast-breakfastA ropogós, illatos kenyér (malted grain) olvadó vajjal, extra fokhagymával az igazi. Még melegen, alaposan (!) megdörzsölöm fokhagymával, megkenem puha vajjal és meghintem az apróra kockázott maradék gerezddel. Gőzölgő teához fogyasztom.

4 comments:

Viafiore said...

Az én nagy kedvencem az Irish soda bread. Sajnos a BBC Good Food receptje alapján elkészített kenyér nem is hasonlított a Dublinban kóstoltakra. Nyilván ez sok mindenen múlhat (leginkább persze a liszten). Nincs véletlenül egy jó recepted, bár tudom, hogy különösebben nem a szíved csücske ez a kenyér? Előre is köszönöm.
Virágh Via

Anazar said...

Még nem sütöttem kenyeret, se szódásat, se élesztőset, talán mert az utóbbi négy-öt évben alig eszünk kenyeret, de (!) épp miután felraktam az Irish Brown Soda Bread posztot jutottam el oda, hogy szívesen kipróbálnám.
Egyébként itt Írországon belül is elég változatos a kenyér, ettünk már jót is, rosszat is (kinek hogy sikerül alapon, vagy ki milyen receptet használ, de az is lehet, ki hogy szereti, kinek mi az ízlése). A jövőben mindenképp megpróbálkozom vele. Maradj velem.

Anonymous said...

Ezzel az ír kenyérrel már én is próbálkoztam, de még csak nem is hasonlított arra amit kóstoltam. Még mindig keresem a jó receptet. Betti

Anazar said...

Betti, kinéztem már két receptet, amint rászánom magam, todósítom az eredményt.