Saturday, May 07, 2011

Csalán-spenót (fele-fele) leves

nettle-spinach-soup
Harmadik variáció csalánra, a paszternákos változat után most spenóttal gazdagítva, mégpedig felesben. Az ír csalánleves kapcsán Aleda említette, hogy ő fele-felében készíti. Kíváncsi lettem hát mit ad hozzá a spenót. A korábbi krumplis alap helyett pedig karfiolt használtam.

Egy vékonyra szeletelt közepes hagymát kevés vajon megfonnyasztottam, hozzáadtam a rózsáira szedett, kis fej karfiolt, Vega-Mix-szel fűszereztem és vízzel felöntöttem. Amikor a karfiol már megpuhult, hozzáadtam a csalánt és a spenótot is, és par-cely-vel ízesítettem. Öt percet főztem, majd turmixoltam. Kockára vágott főtt tojással tálaltam.

5 comments:

Erika said...

Like!:) Hol lehet csalant kapni???

Adél said...

Jó ötlet bele a karfiol.Az idén sehogy sem akar összejönni nekem,ha van csalánom,nincs spenótom és fordítva.De még remélek benne,nagyon szeretem.

Anazar said...

Köszönöm Ercsi. A csalánt a szombatonkénti Temple Bar Organic Market-en veszem Mc Nally-éktől (Cow's Lane).

Aleda, addig ki tudod próbáni a csalánt magában, amíg nem lesz spenótod ;-) A karfiollal meg úgy voltam, hogy ne legyen már mindig krumpli az alap, a karfiol is viszonylag egy semleges íz, meg is felelt a célnak.

Roza said...

Szerencsére nálunk a csalán terem:)
Ha nem akarjuk, akkor is:)) Már többször gondoltam, ki kellene próbálni, milyen. A spenótot, a sóskát is nagyon szeretjük, sőt a salátafőzeléket, salátalevest, akkor ez is ízleni fog - szerintem:)

Anazar said...

Én még sosem ettem salátafőzeléket vagy salátalevest!!