Saturday, May 21, 2011

Zeller-póré-csalán leves

leek-celery-nettle-soup
Még mindig nem fogytam ki a csalán-kombinálós ötletekből, sőt még nem is unom a csalánlevest ;-) Készült korábban krumplival (ír), spenóttal, paszternákkal, meg póréhagymával. A levelek már egyre sötétebbek, az íze meg egyre markánsabb, így az idei szezont ezzel a zellerszár-póréhagyma változattal zárom.

Hozzávalók: 1 nagyobb fej vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, 1 szál póréhagyma, 4-5 db zellerszár, 1 nagy zacskó csalán, Vega-Mix, kevés vaj.

A vékonyra szeletelt vöröshagymát kevés vajon megdinszteltem, hozzáadtam a felkarikázott póréhagymát, a kisebb darabokra vágott zellerszárat és finomra aprított fokhagymát. Pár percig pároltam, majd meghintettem Vega-Mix-szel, enyhén sóztam. Felöntöttem vízzel és lassú tűzön főztem, amíg a zöldségek meg nem puhultak (10-12 perc). Hozzáadtam az átmosott csalánt. Öt perc után botmixerrel pürésítettem.

6 comments:

Erika said...

Szimpatikus!! ma en is Temple Bar Marketban vettem friss csalant! Vegre!;) Ugyhogy le fogom copyzni ezt a receptedet , persze hivatkozok is rad!:)

Anazar said...

Persze, vigyed csak. Egészségetekre! A hivatkozást meg köszönöm. És egyébként hogy tetszett az Organic Market a Temple Bar-on?

Selectfood said...

Izgalmas hármas!

Erika said...

Tetszett nagyon, 3 reszre volt osztva, es alig talaltuk meg a Mc Nally-t illetve mar a vege fele mentunk, az eso is szemerkelt, de klassz volt.Sajnos nincs alkalmam minden heten menni, pedig jo cuccok vannak.

Adél said...

Már megint zöld leves:) Imádom.De most egyxre van spenótom és csalánom:) majd posztolom.

Anazar said...

Selectfood, de még milyen!

Erika, én is nagyon kedvelem, nekünk szerencsére közel van, minden szombaton elnézünk.

Aleda, húú, akkor jön a te áltozatod is, várom, várom :-)