Thursday, January 19, 2012

Lazac keletiesen

oriental-salmon-with-rice
Könnyű, gyors vacsora lazacból
keletiesen, zöldségekkel, rizzsel

Hozzávalók:
2 szép lazacfilé
1 fej vöröshagyma
friss gyömbér
3-4 szál zöldhagyma
1 db piros színű paprika
1 db zöld színű paprika
halszósz, szójaszósz
szezámolaj
1 db citrom


A vöröshagymát vastagabb szeletekre vágtam, majd két-három részre, a zöldhagymát pedig nagyobb darabokra. A paprikát felcsíkoztam. A citromnak kifacsartam a levét.

Egy vastag aljú serpenyőt felhevítettem, kevés olívaolajat öntöttem bele és egy-két perc alatt megpirítottam benne a vöröshagymát. Kiszedtem. A serpenyőbe dobtam a paprikacsíkokat, forgatgatva ezt is egy-két percig sütöttem, majd kiszedtem.

Mérsékeltem a tüzet a serpenyő alatt. Beletettem a nagyobb kockára vágott lazacfilét, meghintettem a finomra csíkozott gyömbérrel, ráöntöttem a frissen facsart citromlevet és kevés falszósszal meg szójaszósszal ízesítettem. Átkavartam, rátettem egy fedőt és 4-5 percig főztem, pároltam. Amikor elfőtt a leve java, kevés szezámolajjal megcsepegtettem, hozzáadtam a zöldhagymát, átforgattam, majd beletettem a ropogós paprikát és a vöröshagymát. Óvatosan átforgattam, egy-két percig sütöttem, kevés szójaszósszal ízesítettem. Párolt rizzsel tálaltam.

oriental-salmon-pieces
Tipp: Gyömbéres-fokhagymás lazac, Lazac thai szószban, Thai lazac curry, Thai kókuszos lazac, Teriyaki lazac nyársak, Lazacos pirított rizs

7 comments:

Éva said...

Nagyon jól néz ki és finom lehet ! Éppen most néztem egy másik blogon szintén lazacot! Nagyon látványos ez a sok szín!

Anazar said...

Éva, köszönöm. Tudod, szemnek, szájnak... ;-)

trollanyu said...

Lazac jöhet nekem, főleg így keletiesen:) Nagyon tetszik ez is:)

Emi said...

Lazac... lazac... mindenképp:))

Anazar said...

Trollanyu, köszönöm. Így citromtól savanykásan különösen izgalmas ;-)

Emi, úgy ám!! :-))

Erika said...

Bármikor , bárhol jöhet! Egy újabb ötlet lazacra, szuper.

Anazar said...

Erika, hangolódtam a kínai újévre ;-)