Könnyű, gyors vacsora lazacból
keletiesen, zöldségekkel, rizzsel
keletiesen, zöldségekkel, rizzsel
Hozzávalók:
2 szép lazacfilé
1 fej vöröshagyma
friss gyömbér
3-4 szál zöldhagyma
1 db piros színű paprika
1 db zöld színű paprika
halszósz, szójaszósz
szezámolaj
1 db citrom
A vöröshagymát vastagabb szeletekre vágtam, majd két-három részre, a zöldhagymát pedig nagyobb darabokra. A paprikát felcsíkoztam. A citromnak kifacsartam a levét.
Egy vastag aljú serpenyőt felhevítettem, kevés olívaolajat öntöttem bele és egy-két perc alatt megpirítottam benne a vöröshagymát. Kiszedtem. A serpenyőbe dobtam a paprikacsíkokat, forgatgatva ezt is egy-két percig sütöttem, majd kiszedtem.
Mérsékeltem a tüzet a serpenyő alatt. Beletettem a nagyobb kockára vágott lazacfilét, meghintettem a finomra csíkozott gyömbérrel, ráöntöttem a frissen facsart citromlevet és kevés falszósszal meg szójaszósszal ízesítettem. Átkavartam, rátettem egy fedőt és 4-5 percig főztem, pároltam. Amikor elfőtt a leve java, kevés szezámolajjal megcsepegtettem, hozzáadtam a zöldhagymát, átforgattam, majd beletettem a ropogós paprikát és a vöröshagymát. Óvatosan átforgattam, egy-két percig sütöttem, kevés szójaszósszal ízesítettem. Párolt rizzsel tálaltam.
2 szép lazacfilé
1 fej vöröshagyma
friss gyömbér
3-4 szál zöldhagyma
1 db piros színű paprika
1 db zöld színű paprika
halszósz, szójaszósz
szezámolaj
1 db citrom
A vöröshagymát vastagabb szeletekre vágtam, majd két-három részre, a zöldhagymát pedig nagyobb darabokra. A paprikát felcsíkoztam. A citromnak kifacsartam a levét.
Egy vastag aljú serpenyőt felhevítettem, kevés olívaolajat öntöttem bele és egy-két perc alatt megpirítottam benne a vöröshagymát. Kiszedtem. A serpenyőbe dobtam a paprikacsíkokat, forgatgatva ezt is egy-két percig sütöttem, majd kiszedtem.
Mérsékeltem a tüzet a serpenyő alatt. Beletettem a nagyobb kockára vágott lazacfilét, meghintettem a finomra csíkozott gyömbérrel, ráöntöttem a frissen facsart citromlevet és kevés falszósszal meg szójaszósszal ízesítettem. Átkavartam, rátettem egy fedőt és 4-5 percig főztem, pároltam. Amikor elfőtt a leve java, kevés szezámolajjal megcsepegtettem, hozzáadtam a zöldhagymát, átforgattam, majd beletettem a ropogós paprikát és a vöröshagymát. Óvatosan átforgattam, egy-két percig sütöttem, kevés szójaszósszal ízesítettem. Párolt rizzsel tálaltam.
Tipp: Gyömbéres-fokhagymás lazac, Lazac thai szószban, Thai lazac curry, Thai kókuszos lazac, Teriyaki lazac nyársak, Lazacos pirított rizs
7 comments:
Nagyon jól néz ki és finom lehet ! Éppen most néztem egy másik blogon szintén lazacot! Nagyon látványos ez a sok szín!
Éva, köszönöm. Tudod, szemnek, szájnak... ;-)
Lazac jöhet nekem, főleg így keletiesen:) Nagyon tetszik ez is:)
Lazac... lazac... mindenképp:))
Trollanyu, köszönöm. Így citromtól savanykásan különösen izgalmas ;-)
Emi, úgy ám!! :-))
Bármikor , bárhol jöhet! Egy újabb ötlet lazacra, szuper.
Erika, hangolódtam a kínai újévre ;-)
Post a Comment