Friday, October 22, 2010

Kedvenc Reggelik (5) Zabkása

porridge-with-goji-berriesAz ötezer éve étlapunkon szereplő zabkása, angolul porridge, remekül karbantartja az emésztőrendszert. Készülhet vízzel, tejjel, sósan (ahogy a skótok) vagy édesen (itt és itt).
Fél csésze zabpelyhet bő egy csésze vízben, egy csipet sóval megfőztem, gojibogyóval tálaltam.

3 comments:

Gabriella said...

Bizony, nagyon egészséges és még finom is. :-)))

Anonymous said...

Ráveszem magam és megcsinálom. Annyi helyen olvastam már róla, de még nem vitt rá a lélek:)) Betti

Anazar said...

Gabriella, de még milyen!

Betti, nem fogod megbánni! Ha vízzel készíted (én így jobban szeretem) állagra nyúlósabb (egy csésze zabpehely, másfél csésze víz, csipet só), ha tejjel, akkor inkabb a megszokott és talán már meg is unt tejbegríz, tejberizs reggeliket teheti változatosabbá.