Lágy, tejszínkrémes zabpehely keserédes gránátalmával,
a ráérős téli esték kényeztetése.
a ráérős téli esték kényeztetése.
Hozzávalók (2-3 személyre):
400 ml teljes tej (whole milk)
200 ml tejszín (double cream)
fél csésze zabpehely
1 csapott ek. finomítatlan nádcukor
1 csipet só
1 csipet szerecsendió
2 ek. gránátalma (személyenként)
A tejet felforraltam, majd beleöntöttem a zaphelyhet, félrehúztam, fedővel letakartam és 10 percet pihentettem.
Átkavartam, hozzáadtam a csipet sót és frissen reszelt szerecsendiót meg a finomítatlan nádcukrot. Amikor felforrt, folyamatos kevergetés mellett vékonyan belecsorgattam a tejszít. Kevergetve 5-7 percig főztem, majd lehúztam a tűzről és fedő alatt újabb 5-10 percet pihentettem.
A poharak aljára egy-egy ek. üde gránátalmát tettem, rákanalaztam a zabpehelypudingot és egy-egy másik ek.-nyi gránátalmával díszítettem. Még langyosan tálaltam.
A gyerekkori teleket idéző élénkpiros, enyhén édes, kissé fanyar gránátalma kiváló kísérője a bársonyosan simogató, tejben és tejszínben főtt édeskés zabpehelynek.
400 ml teljes tej (whole milk)
200 ml tejszín (double cream)
fél csésze zabpehely
1 csapott ek. finomítatlan nádcukor
1 csipet só
1 csipet szerecsendió
2 ek. gránátalma (személyenként)
A tejet felforraltam, majd beleöntöttem a zaphelyhet, félrehúztam, fedővel letakartam és 10 percet pihentettem.
Átkavartam, hozzáadtam a csipet sót és frissen reszelt szerecsendiót meg a finomítatlan nádcukrot. Amikor felforrt, folyamatos kevergetés mellett vékonyan belecsorgattam a tejszít. Kevergetve 5-7 percig főztem, majd lehúztam a tűzről és fedő alatt újabb 5-10 percet pihentettem.
A poharak aljára egy-egy ek. üde gránátalmát tettem, rákanalaztam a zabpehelypudingot és egy-egy másik ek.-nyi gránátalmával díszítettem. Még langyosan tálaltam.
A gyerekkori teleket idéző élénkpiros, enyhén édes, kissé fanyar gránátalma kiváló kísérője a bársonyosan simogató, tejben és tejszínben főtt édeskés zabpehelynek.
A zabpehellyel még szegedi killéganőm ismertetett meg (rumos-mazsolás, mézes-almás), de rabja csak Dublinban lettem: porridge, flapjack, mazsolás joghurt, banános joghurt, írós palacsinta, zabpelyhes gofri, Donegal Oatmeal Cream, mézes-szilvás torta, áfonyás-pekános falatok.
6 comments:
De jó:) Még sosem jutott eszembe, hogy a zabpehelyből krémet készítsek. Nagyon fincsi lehet, viszem is a receptet, de nem gránátalmával fogom készíteni, mert az most aranyáron kapható itt. Majd gondolkodom melyik gyümölcs passzolna hozzá.
Akkor ez tejbegrízhez hasonló lehet, csak zabpehellyel készül. Nagyon jól áll neki a vörös gránátalma!
Hát az biztos, hogy kényeztetés:)
Trollanyu, a 'zabkása' (az írek nagy kedvence, a.k.a. porridge) remek tejbegríz vagy tejberizs alternatíva. Szerintem bármilyen bogyós, savanykás gyümölcs illik hozzá :-)
Gerdi, inkább a tejberizshez hasonlít, ízben is, állagban is . Hát még milyen jól állt neki a keserédes gyümölcsíz ;-)
Kati, nálam lepipál minden tortaszeletet ;-)))
Finom, egészséges és nem mellesleg szép!
Wanna, :-))
Post a Comment