Illatos, omlós csirkecomb falatok zsenge zöldborsóval
Hozzávalók:
400 g csirkecombfilé
450 g zöldborsó (fagyasztott)
1 nagy fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
olívaolaj
szárított zsálya
szárított petrezselyemzöld
szárított majoránna
1 tk. Vega-Mix
őrölt pirospaprika
babérlevél
őrölt fűszerkömény
só, frissen őrölt bors
A finomra kockázott vöröshagymát kevés olívaolajon világosra pirítottam. Hozzáadtam a felkockázott csirkecombfilét és fedő alatt, közepes lángon fehéredésig pároltam. Levettem a fedőt és időnként kevergetve hagytam, hogy elfőjön a leve, majd három-négy percig pirítottam.
Fűszereztem: pirospaprika, fűszerkömény, babérlevél, zsálya, majoránna, petrezselyemzöld, Vega-Mix, só, bors, majd belereszeltem a fokhagymát. Hozzáadtam a fagyasztott zöldborsót (nem kell előtte felengedni) és felöntöttem egy kevés hideg vízzel. Miután felforrt, visszatettem a fedőt és alacsony lángon 8-10 percig gyöngyöztettem.
Levettem a fedőt és további két-három percig finoman főztem. Párolt rizzsel tálaltam.
400 g csirkecombfilé
450 g zöldborsó (fagyasztott)
1 nagy fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
olívaolaj
szárított zsálya
szárított petrezselyemzöld
szárított majoránna
1 tk. Vega-Mix
őrölt pirospaprika
babérlevél
őrölt fűszerkömény
só, frissen őrölt bors
A finomra kockázott vöröshagymát kevés olívaolajon világosra pirítottam. Hozzáadtam a felkockázott csirkecombfilét és fedő alatt, közepes lángon fehéredésig pároltam. Levettem a fedőt és időnként kevergetve hagytam, hogy elfőjön a leve, majd három-négy percig pirítottam.
Fűszereztem: pirospaprika, fűszerkömény, babérlevél, zsálya, majoránna, petrezselyemzöld, Vega-Mix, só, bors, majd belereszeltem a fokhagymát. Hozzáadtam a fagyasztott zöldborsót (nem kell előtte felengedni) és felöntöttem egy kevés hideg vízzel. Miután felforrt, visszatettem a fedőt és alacsony lángon 8-10 percig gyöngyöztettem.
Levettem a fedőt és további két-három percig finoman főztem. Párolt rizzsel tálaltam.
Tipp: Zöldborsós rizottó, Rizses hús, Finomfőzelék,
Mentás zöldborsópüré, Goai zöldség curry,
Zöldborsós-cukkinis lapcsánka,
Spárgás-zöldborsós tészta, Zöldborsós spárgasaláta,
Vega tárkonyos raguleves, Tejfölös gombaleves;
8 comments:
Nagyon nagyon finomat készítettél, és olyat amit imádok! Guszta! Mikor olyan valamit látok amit nagyon szeretek akkor mindíg megváltoztatom a következő napok menűjét. Lehet hogy most is így lesz?:-))
Na, ez a kedvenc kajám. Ugyan én csirkemellböl szeretem, de combbal is simán lecsúszna. Megyek Hozzád vacsira, léci tegyél félre egy tányérral!!!!
Köszi az ötletet! Milyen rég csináltam...
Éva, örülök, ha elcsábíthatlak ;-)
Bors and Pepper, gyere, gyere!! Az utóbbi időben a combhúst favorizálom, mert szaftosabb alap készíthető belőle.
M@rti, nálunk is rég volt, férj kedvében akartam járni, csak úgy csillogott a szeme, amikor meglátta ;-))
Egy kis máj és majdnem Budapest bélszín:))) Imádjuk!
Babette, o-ho-hoo, csibemáj?! Azt mi is ;-)
Mindent szeretek ami zöldborsós,és főleg azokat ahol húsos a borsó!Nagyon guszta!Holnapi ebédre elképzelem!
Mellissina, köszönöm, és örülök, hogy adtam egy jó ötletet az ebédhez ;-)
Post a Comment