Thursday, March 01, 2012

Zöldborsós aprópecsenye

chicken-green-peas-ragout
Illatos, omlós csirkecomb falatok zsenge zöldborsóval

Hozzávalók:
400 g csirkecombfilé
450 g zöldborsó (fagyasztott)
1 nagy fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
olívaolaj
szárított zsálya
szárított petrezselyemzöld
szárított majoránna
1 tk. Vega-Mix
őrölt pirospaprika
babérlevél
őrölt fűszerkömény
só, frissen őrölt bors


chicken-thigh-pieces-in-onion
A finomra kockázott vöröshagymát kevés olívaolajon világosra pirítottam. Hozzáadtam a felkockázott csirkecombfilét és fedő alatt, közepes lángon fehéredésig pároltam. Levettem a fedőt és időnként kevergetve hagytam, hogy elfőjön a leve, majd három-négy percig pirítottam.

spiced-chicken-thigh-pieces
Fűszereztem: pirospaprika, fűszerkömény, babérlevél, zsálya, majoránna, petrezselyemzöld, Vega-Mix, só, bors, majd belereszeltem a fokhagymát. Hozzáadtam a fagyasztott zöldborsót (nem kell előtte felengedni) és felöntöttem egy kevés hideg vízzel. Miután felforrt, visszatettem a fedőt és alacsony lángon 8-10 percig gyöngyöztettem.

chicken-with-green-peas
Levettem a fedőt és további két-három percig finoman főztem. Párolt rizzsel tálaltam.

Tipp: Zöldborsós rizottó, Rizses hús, Finomfőzelék,
Mentás zöldborsópüré, Goai zöldség curry,
Zöldborsós-cukkinis lapcsánka,
Spárgás-zöldborsós tészta, Zöldborsós spárgasaláta,
Vega tárkonyos raguleves, Tejfölös gombaleves;

8 comments:

Éva said...

Nagyon nagyon finomat készítettél, és olyat amit imádok! Guszta! Mikor olyan valamit látok amit nagyon szeretek akkor mindíg megváltoztatom a következő napok menűjét. Lehet hogy most is így lesz?:-))

Bors and Pepper said...

Na, ez a kedvenc kajám. Ugyan én csirkemellböl szeretem, de combbal is simán lecsúszna. Megyek Hozzád vacsira, léci tegyél félre egy tányérral!!!!

M@rti said...

Köszi az ötletet! Milyen rég csináltam...

Anazar said...

Éva, örülök, ha elcsábíthatlak ;-)

Bors and Pepper, gyere, gyere!! Az utóbbi időben a combhúst favorizálom, mert szaftosabb alap készíthető belőle.

M@rti, nálunk is rég volt, férj kedvében akartam járni, csak úgy csillogott a szeme, amikor meglátta ;-))

Babette said...

Egy kis máj és majdnem Budapest bélszín:))) Imádjuk!

Anazar said...

Babette, o-ho-hoo, csibemáj?! Azt mi is ;-)

mellissina2 said...

Mindent szeretek ami zöldborsós,és főleg azokat ahol húsos a borsó!Nagyon guszta!Holnapi ebédre elképzelem!

Anazar said...

Mellissina, köszönöm, és örülök, hogy adtam egy jó ötletet az ebédhez ;-)