Wednesday, November 10, 2010

Banános-tejszínes tekercs

banana-cream-roll
banana-cream-roll-with-chocolateNégy tojásból, kevés kakaóval, cukor helyett barna rizs sziruppal piskótát sütöttem. Megkentem villával pépesített banánnal (érett, pettyes héjú) és keményre vert habtejszínnel, feltekertem. Végül keserű csokoládét (72%) olvasztottam, amibe egy kevés tejszínt csorgattam, majd megkentem vele a tekercset. Egyszerű, de nagyszerű!

6 comments:

Bianka said...

Fenségesen guszta

Anazar said...

Köszönöm, Bianka. A csokoládén kívül nincs is benne hozzáadott cukor. A banántól elég édes, a keserű csoki meg jól illik a friss tejszínhez.

Kata said...

Hoppá, ez nagyon jól hangzik, betervezem, köszi! csak a barna rizsszirup helyett kéne igazi alternatívát találjak, de végveszélyben normál piskóta lesz:)

Anazar said...

Kata, barna rizs szirup helyett agave szirup vagy méz az, amit még használhatsz cukor helyett, de normál piskóta is épp olyan jó.

Kata said...

Kköszi a gyors választ:) mézből mennyit használnál ehhez a piskótához?

Anazar said...

Kata, barnarizs szirupból 2 bő ek.-lal tettem bele, mézből is ennyit tennék. Én nem szeretem a túl édeset, de lehet, hogy ez a 2 ek. a te ízlésednek kevés.