Ha szombat, akkor piac. Ha szombat, akkor sajt. Most először, ha piac, akkor sajt. Több éve szemezek már a bizarr külsejű sajtok standjával (az első kép itt). Soha nincs sok ember előtte, láttam, más is bizonytalan.
Ma taktikát váltottak, hat féle sajtot kínáltak egy dobozban:
• Creeny (juhtejes)
• Drumlin Garlic (tehéntejes)
• Drumlin Pepper
• Drumlin Traditional
• Drumlin Smoked
• Corleggy (kecskesajt)
Az állatok az Erne folyó partján lévő legelőkön legelnek, a 'Slow Food' filozófia a termelési folyamat központja, vegetáriánus oltót használnak minden sajtnál, kézzel készül, nyers tejből. A füsötölt tehéntejes és a kecskesajt (a két alsó a képen), meg a kis középső elnyerte a tetszésem, a többi nem az én ízvilágom.
Corleggy Cheese
A: Corleggy, Belturbet, Co. Cavan
W: http://www.corleggy.com/
Saturday, November 06, 2010
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment