Sunday, November 07, 2010

The Farm (Dublin)

The-Farm-Smoked-Salmon-Pate
The-Farm-Confit-Of-Duck-Leg
The-Farm-Braised-Lamb-Shank
The-Farm-Chocolate-Gateaux
Új kedvenc ragyog Dublin egén, a bio-organic Farm étterem, a déli városközpontban. Háromból háromszor varázsolt el az ételek kifinomult íze, az esztétikus tálalás, a modern, könnyed dekor és a laza, pihentető hangulat.

Háromféle leves (póréhagyma, cékla, spenót), kacsapástétom, füstölt lazac pástétom, sörös marhapörkölt (beef & stout stew), cottage pie, konfitált kacsacomb, báránycsülök, csokoládé gateaux, vörösboros körte. Csak ajánlani tudom!

• Duck terrine served with a homemade cranberry compote and spinach salad
• Homemade smoked salmon pate served with brown bread and rocket salad
• Beef & stout stew with carrots served with mashed potato
• Cottage pie made with premium quality organic Irish beef and accompanied by fresh mixed vegetables of the evening
• Roast confit of duck leg with grilled plums served on a bed of mashed potato
• Braised lamb shank cooked in red wine with herb mashed potato and a wild mushroom and carrot sauce
• Warm chocolate gateaux served with custard
• Poached pear in red wine served with vanilla ice cream


Küldetés: Megfizethető, ízletes, házi és helyi forrásból.

The Farm
A: 3 Dawson Street, Dublin 2
T: 01 671 8654
W: http://www.thefarmrestaurant.ie/

[Április 2011]
A tavalyi ragyogás beszürkült, pislákolni látszik csak a korábbi fény. Az ízek elkoptak, a kreativitás elillant az étlapról.
Azt már fel sem vettük, hogy a 'teremfőnök' hölgyemény arcáról a szokásos fásult búbánatos utálat ordibál, hanem a leszegényedett, fantáziátlan étlapon keseregtünk, míg a választás nehézsége után meg nem érkezett a vastag-penészes levelű saláta (ott virított a tetején, a séf vagy vak, vagy give-a-beep!). A pincér nem kapott a szívéhez, de falajánlotta, hogy hoz egy újabb tálat. Jah, hátha rátalálunk a többi penészes levélre is! Maradtam a főételnél, amit rendszerint a főnökasszony hoz ki, most odaintett a pincérfiúnak, hogy ő lesz az, aki az asztalunkhoz hozza. Everything for the sake of the customer, all for customer satisfaction, eh! A fiúcska meg elkezdte magyarázni, hogy átnézték a séffel a leveleket és nem találtak több penészes levelet. És?? A főfogás zöldsége fagyasztott gumisárgarépaként érkezett. Gyér étlap, lapos, vérszegény, hétköznapi fogások, amatőr hozzáállás. Kár, mert jó hely volt.

No comments: