Egy nagy fej vöröshagymát vékonyra felszeleteltem, majd kevés (1-2 ek.) olívaolajon megfonnyasztottam. Hozzáadtam a vékonyra csíkozott vörös káposztát. Enyhén sóztam, borsoztam, majd fedő alatt, lassú tűzön pároltam. Hozzáadtam két meghámozott, felkockázott savanykás almát, felöntöttem kevés vörösborral, fedő alatt tovább pároltam. Egy-két ek. almaecettel ízesítettem, átforraltam. Lehúztam a tűzről, hozzáadtam 2-3 ek. mézet. Tálalásig fedő alatt pihentettem. Kitűnő köret konfitált kacsához (kacsacomb itt meg itt), vagy más sült húsokhoz.
Tuesday, November 09, 2010
Párolt vörös káposzta
Egy nagy fej vöröshagymát vékonyra felszeleteltem, majd kevés (1-2 ek.) olívaolajon megfonnyasztottam. Hozzáadtam a vékonyra csíkozott vörös káposztát. Enyhén sóztam, borsoztam, majd fedő alatt, lassú tűzön pároltam. Hozzáadtam két meghámozott, felkockázott savanykás almát, felöntöttem kevés vörösborral, fedő alatt tovább pároltam. Egy-két ek. almaecettel ízesítettem, átforraltam. Lehúztam a tűzről, hozzáadtam 2-3 ek. mézet. Tálalásig fedő alatt pihentettem. Kitűnő köret konfitált kacsához (kacsacomb itt meg itt), vagy más sült húsokhoz.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)



No comments:
Post a Comment