A tojások sárgáját 1 bő ek. barna rizs sziruppal és diónyi vajjal gőz felett habosra kevertem, a fehérjét egy csipet sóval, ugyancsak gőz felett, kemény habbá vertem. A liszthez kevertem 1 tk. sütőport és egy csipet szódabikarbónát, majd a sárgájába szitáltam. Óvatosan beleforgattam a felvert fehérjét is. A tésztát egy 18 cm-es formába (megkentem vajjal, meghintettem liszttel) öntöttem és a leszűrt meggyel díszítettem, majd 200 °C-ra előmelegített sütőben aranybarnára sütöttem.
Friday, November 12, 2010
Meggyes piskóta
Három tojásos piskóta almalével eltett meggyel (meggy, víz, almalé), hozzáadott cukor nélkül.
Posted by
Anazar
Labels:
cukor nélkül,
édes sütemény,
könnyen-gyorsan,
liszt,
meggy,
sütőben,
sütőpor,
tojás,
vaj
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment