Thaiföld nemzeti konyháját erős, aromás komponensek jellemzik. Friss (nem szárított!) fűszerek és fűszernövények, friss levelek és gyökerek adják a thai konyha ízét, lelkét. Legismertebbek: citromfű (takhrai), thai chili (phrik khi nu), gyömbér (khing), kaffir lime levél (bai makrut), galangal (kha), kurkuma (kha min), fokhagyma (krathiam), koriander levél (phak chi). Tipp: az ázsiai citromfű (lemongrass) előkészítése video. Sunday, November 14, 2010
Gyömbér-Chili-Citromfű
Thaiföld nemzeti konyháját erős, aromás komponensek jellemzik. Friss (nem szárított!) fűszerek és fűszernövények, friss levelek és gyökerek adják a thai konyha ízét, lelkét. Legismertebbek: citromfű (takhrai), thai chili (phrik khi nu), gyömbér (khing), kaffir lime levél (bai makrut), galangal (kha), kurkuma (kha min), fokhagyma (krathiam), koriander levél (phak chi). Tipp: az ázsiai citromfű (lemongrass) előkészítése video.
Posted by
Anazar
Labels:
chili,
citromfű,
fűszer(ek),
gyömbér,
keleti konyha
Subscribe to:
Post Comments (Atom)



2 comments:
Imádom! Világ legjobb fűszerei :)
Bár amit ott főznek, ízben mennyivel más, mint ami nálunk kapható, vagy amit otthon magam főzök meg...ahh... Én már csak a kaja miatt költöznék ki, kedvencem a phad thai (összes variáció). :)
A phad thait én is kedvelem. Sokat dob rajta a tamarind meg a lime.
Post a Comment