Sunday, November 14, 2010

Gyömbér-Chili-Citromfű

thai-lemongrass-chili-gingerThaiföld nemzeti konyháját erős, aromás komponensek jellemzik. Friss (nem szárított!) fűszerek és fűszernövények, friss levelek és gyökerek adják a thai konyha ízét, lelkét. Legismertebbek: citromfű (takhrai), thai chili (phrik khi nu), gyömbér (khing), kaffir lime levél (bai makrut), galangal (kha), kurkuma (kha min), fokhagyma (krathiam), koriander levél (phak chi). Tipp: az ázsiai citromfű (lemongrass) előkészítése video.

2 comments:

Ami said...

Imádom! Világ legjobb fűszerei :)
Bár amit ott főznek, ízben mennyivel más, mint ami nálunk kapható, vagy amit otthon magam főzök meg...ahh... Én már csak a kaja miatt költöznék ki, kedvencem a phad thai (összes variáció). :)

Anazar said...

A phad thait én is kedvelem. Sokat dob rajta a tamarind meg a lime.